Tsarina Blog

Durven, dromen, doen.

Durven, dromen, doen.

by Tsarina Natalia -
Number of replies: 0

Damen door Tsarina

Ben jij iemand die zijn dromen koestert?  

Denk je dat jij een vrouw kan zijn die geluk of durf heeft om met de machtigste man van Vlissingen in gesprek te gaan? Als één van de weinige vrouwen uit de aanwezige 300 mensen die op dezelfde netwerkborrel kwamen, sprak ik met de directeur van Damen Schelde Naval Shipbuilding, Hein van Ameijden, over mijn doelen en dromen.

Mijn ontmoeting met directeur van Damen
Waarom zijn durf en geluk zo vaak elkaars synoniemen?Als Elly Hilgers, de leider van Zeeuwse innovatiegroep Zigzag, mij voor hét Jaarcongres 2016 "De Duurzaam Dynamische Delta" op vrijdag 7 oktober in Vlissingen niet had uitgenodigd, was het allemaal niet zo gegaan en had ik nog steeds met de vraag gezeten hoe je als kleine ondernemer nou in contact komt met een toonaangevend bloeiend bedrijf als Damen.

Ik zou niet een leuk gesprek hebben gehad met de directeur van Damen, niet verrassende inzichten gehoord hebben over de duurzame en dynamische delta, geen bijzondere opening van de tentoonstelling bij het hoofdkantoor van Damen bewonderd hebben en zeker ook niet de geweldige watershow hebben gezien met twee zelf roeiende burgemeesters van Middelburg en Vlissingen op een bootje en kanonschoten tegenover twee prachtige jachten, de ene door Damen gebouwd, de andere bij Damen in onderhoud.

Ik zou mij niet naar de op één na grootste bioscoopzaal van Europa, onze eigen CineCity XL in Vlissingen, gehaast hebben om, eerst tijdens de heerlijke Zilte Zalighedenlunch met twee aardige managers Jaco en Huib van de Roosevelt Academie te netwerken die direct daarna mij aan hun baas, de directeur van Roosevelt Academie Dr. Jorrit Snijder hebben voorgesteld zodat hij vervolgens mij kon voorstellen aan de directeur van Damen, Hein van Ameijden.

Daar zou ik met hem niet begonnen zijn aan een gesprek over mijn dromen en doelstellingen. Hij zou ook zeker nooit 15 minuten naar mij geluisterd hebben en mij niet over zijn grote toekomstige project in Rusland hebben verteld, en mijn CV zou nooit een kans hebben gehad om op zijn tafel te belanden.  En dit verhaal zou ik ook nooit geschreven hebben.

Gelukkig heb ik Elly Hilgers leren kennen die alles doorzag en die mij de weg wees. Elly, hartelijk dank voor je heldere gedachten en oprechte hulp.

En wat zou jij gedaan hebben om je dromen mogelijk te maken?
Heb je nog tips en suggesties? Laat je reactie achter.
Tsarina Vertaalservice en Taallessen http://www.tsarina.info

Biografie

Mijn naam is Tsarina, ik kom uit Rusland, ben vertaler, docent en tekstschrijver met technische opleiding op universitair niveau. Ik geef taallessen Russisch, Nederlands, Engels en Spaans, maak beëdigde en gelegaliseerde vertalingen. Taal is mijn passie. Ik ben expert op de Russische markt in Nederland. Ik ben eigenaar van Tsarina Vertaalservice en Taallessen. Benieuwd? Mail even, u bent van harte welkom! http://www.tsarina.info