Tsarina Blog

Zolang men leert leeft men! 5 tips om je werk met passie uit te voeren

Zolang men leert leeft men! 5 tips om je werk met passie uit te voeren

by Tsarina Natalia -
Number of replies: 0

Wat is geluk?

Geluk is je levensmissie ontdekken en deze gaan uitvoeren. Dan wordt het werken gemakkelijk en je zult er meer plezier aan beleven. Alles wordt ineens supermakkelijk. Je voelt een soort zegening van de wereld en een inheemse kracht alsof je door het leven vliegt. De activiteit wordt zo leuk en uitdagend dat je daar volledig in opgaat en jezelf vergeet, de tijd vliegt voorbij en je hebt het gevoel van controle over de situatie. Tip1 – Ontdek en volg je levensmissie.

Creatief schrijven is mijn passie.

Bij creatief schrijven kan ik al mijn talenten inzetten. Ik ben creatief, nieuwsgierig, sociaal en ik heb een passie voor taal. Het leuke van schrijven is, dat je van alles kunt bedenken wat je wilt en de wereld zo kleurrijk maken voor jezelf als je wenst. Twee werelden lopen door elkaar. Eén bestaat in de realiteit en de andere in je gedachten. Bij het schrijven kun je deze twee werelden samenvoegen. Dat heet magisch realisme.

Iedereen ziet de wereld anders. Maar dat is allemaal slechts onze perceptie en hoeft nog niet de waarheid te betekenen. De wereld is perfect, alleen moet je dat zelf proberen te zien. Tip 2 - Gebruik al je talenten.

Ooit geprobeerd om een mooie creatieve vertaling te maken?

Bij het vertalen is het belangrijk om de perfect balans te vinden tussen wat de schrijver bedoelt en wat de lezer daarvan begrijpt. Nelson Mandela zei ‘Als je een iemand in een taal aanspreekt die hij begrijpt, gaat dat naar zijn hoofd. Als je met hem in zijn eigen taal praat, dat gaat het naar zijn hart.’

Mijn geluk zit in het werk dat bij mijn talenten en persoonlijkheid past. Hoe heerlijk is het dat ik werk kan doen waar ik mijn kwaliteiten in kwijt kan. Tip 3 –Vind een balans voor jezelf.

Het geheim van snel een nieuwe taal leren

Met veel plezier geef ik ook taallessen. Mijn passie en dromen achternagaan en anderen aan te sporen dat ook doen is ook mijn levensmissie. Het grootste geheim van snel een nieuwe taal leren is jezelf toestemming geven om fouten te maken. Deze beslissing neemt twee grootste belemmeringen weg die bij het leren van een nieuwe taal ontstaan: de eerste is je angst en de tweede is je onzekerheid. Probeer gewoon met de taal te spelen, net als een kind. Kinderen leren heel snel een nieuwe taal, omdat ze niet bang zijn om fouten te maken. Failure is success in progress! Als je de beslissing hebt genomen om Russisch, Spaans, Engels of Nederlands te leren, dan wil ik je daar graag bij helpen. Try and fail, but don't fail to try. Tip 4 – Durf fouten te maken!

Doe je werk met passie en wees de gelukkigste onder de zon

Grenzeloos verliefd zijn op deze wereld. Dat wil ik! Op de vleugels van passie kunnen vliegen. In een magisch sprookje komen en alles in het echt beleven. Durf jezelf te zijn.

s’ Ochtends wakker worden en veel zin hebben in mijn dag en ’s avonds naar bed gaan met een fijn gevoel dat ik die dag alles heb gedaan wat ik wilde. Een beroemde Britse acteur zei: ‘Iedereen heeft twee levens, en het tweede leven begint wanneer we ons realiseren dat wij slechts één keer leven.’

Ik wens iedereen een leerzaam jaar, of dit nu een nieuwe taal is of een andere vaardigheid. Zolang men leert, leeft men! Tip 5 – Neem verantwoordelijkheid: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk, en niet je baas, je vrienden of je collega’s.

Biografie

Mijn naam is Tsarina, ik kom uit Rusland, ben vertaler, docent en tekstschrijver met
technische opleiding op universitair niveau. Ik geef taallessen Russisch, Nederlands, Engels en Spaans, maak beëdigde en gelegaliseerde vertalingen. Taal is mijn passie. Ik ben expert op de Russische markt in Nederland en eigenaar van Tsarina Vertaalservice en Taallessen. Benieuwd? Mail even, u bent van harte welkom!

 

Attachment Zolang men leert.jpg